Днес в югоизточната половина на страната все още ще вали -

...
Днес в югоизточната половина на страната все още ще вали -
Коментари Харесай

Слънчево, но студено днес в Пловдив

Днес в югоизточната половина на страната все още ще вали - в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа - сняг, в останалите региони - най-вече дъжд. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Прочетете още
До към обяд преваляванията съвсем на всички места ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се раздира и да понижава. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне, в Източна ще се ориентира от североизток.

Максималните температури ще са сред 2 и 7 градуса, като в крайните югозападни региони ще бъдат малко по-високи.

В Пловдив се чака да бъде най-вече слънчево, като оптималните градуси ще се повишат до 9.

В планините преди обяд облачността ще е забележителна, тук-там с превалявания от сняг, само че ще отслабват, до към обяд в множеството региони ще спрат. След обяд облачността от северозапад ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 2 градуса.

По Черноморието облачността ще е забележителна. Главно преди обяд ще има превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен, от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в южните региони след обяд - 4 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР